KAPOSVÁRI EGYETEM

AKADÁLYMENTES HONLAP

Szakmai tartalom

Az új, e-learning alapú tananyagok és oktatási módszertanok kidolgozása révén nemcsak a gazdasági és mérnöki szakmai tárgyak stabil, matematikai megalapozása történik a jövőben, hanem a minőségi oktatási-tanulási készségek kialakítása, a hallgatók versenyképes tudáshoz juttatása is, sőt a digitális tananyagokra való átállás megkönnyítését is szolgálják az újonnan kifejlesztett tartalmak.

Elkészül két egyenként 10 fejezetet tartalmazó interaktív tananyag Analízis lépésről-lépésre, és Operációkutatás alapjai címen.

Az egyetem oktatói számára a Matematika és Fizika Tanszék oktatói két képzést tartanak. Az egyik 20 órás képzés az Operációkutatás alapjai és Analízis lépésről lépésre elektronikus tananyagok oktatásának módszertanával foglalkozik. A képzés célja, hogy a pályázatban elkészült tananyagokat a megfelelő szakos oktatók minél szélesebb körben megismerjék és használják.

A másik képzés a MAPLE fejlesztő ismeretek, 30 órás tanfolyam. A képzés célja, hogy a pályázatban résztvevő négy Matematika és Fizika Tanszéken dolgozó oktatón kívül más tanszékek oktatói is bekapcsolódjanak a Maple alapú oktatásba, vizsgáztatásba.

Az egyetem a pályázat keretében a következő szoftvereket vásárolta: Maple 16 – Academic Licenc – Hagyományos (Non –flotaing) installáció (50 felhasználó), Maple T.A. Departement-Wide Licenc (150 felhasználóig).