KAPOSVÁRI EGYETEM

AKADÁLYMENTES HONLAP

Projekt bemutatása

Üdvözöljük a TÁMOP-4.1.1-08/1-2009-0017. a „Diplomás pályakövetési és vezetői információs rendszerek, továbbá a kapcsolódó ALUMNI és egyéb komplex hallgatói humán szolgáltatások rendszereinek kialakítása, fejlesztése a Kaposvári Egyetemen” című projekt honlapján.

Program címe: Hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztés a felsőoktatásban

Projekt címe: Diplomás pályakövetési és vezetői információs rendszerek, továbbá a kapcsolódó ALUMNI és egyéb komplex hallgatói humán szolgáltatások rendszereinek kialakítása, fejlesztése a Kaposvári Egyetemen.

A projekt célja: A Kaposvári Egyetem versenyképességének javításának érdekében a hallgatói és intézményi szolgáltatások további fejlesztése.

A fejlesztés rövid bemutatása:
A bolognai folyamatokkal kapcsolatban, a Kaposvári Egyetemen kialakított új felsőoktatási mechanizmusok minőségi működtetésén túl az Egyetemnek szüksége van a képzések és a munkaerőpiac kapcsolatának javítására és az eddigi kapcsolatok hiányosságainak felszámolására. Az előbbieken túl, az intézmény versenyképességének javításának érdekében az intézményi szolgáltatások további fejlesztése, színvonaluk javítása is szükséges.

Ezen szükségletekből kiindulva az oktatási és a kutatási infrastruktúra (technológia, kapacitás, minőség) fejlesztésén (TIOP 1.3.1) és megújításán túl, a Kaposvári Egyetem jelen projekt keretében a következő fejlesztéseket tervezi: a végzett hallgatók munkaerő-piaci helyzetét feltáró információs rendszerek létrehozását (pályakövetés, alumni programok), olyan modulokkal, amely alkalmas a munkaerő-piaci információk közvetítésére a hallgatók felé (karrier tanácsadás).  Az intézményi szolgáltatások javítását: a menedzsment kapacitások (VIR rendszer harmadik modulja) és a hallgatói szolgáltatások fejlesztését. A konkrét fejlesztési modulok:

  1. A diplomát szerzők, munkaerő-piaci mozgásának, meghatározott életpályája-adatainak gyűjtését, rögzítését, feldolgozását és elemzését lehetővé tevő szakmai-módszertani és informatikai (DPR) fejlesztések képezik.
  2. Pályakövetési tevékenységet megalapozó és a végzett hallgatók és az intézmények közötti kapcsolattartást elősegítő alumni szolgáltatások módszertani megalapozása, fejlesztése (a szolgáltatás portfólió kialakítása), továbbá az infokommunikációs hátteret biztosító ALUMNI infrastruktúra (webalapú IT fejlesztések)
  3. Adattár alapú vezetői információs rendszer fejlesztése és kapcsolódó menedzsment szolgáltatások fejlesztése. A fejlesztés célja az, hogy az egyetemen meglévő nagy mennyiségű adatból információt szolgáltasson a vezetők számára, ezt könnyen értelmezhető és transzparens módon megoldva.
  4. Komplex hallgatói humán szolgáltatások rendszerének fejlesztése (karrier- és pályaorientációs tanácsadás, humánerőforrás fejlesztés)

A fenti szakmai programok és tervek természetesen illeszkednek a KE Intézményfejlesztési Tervében meghatározott tehetséggondozási, a doktori iskolákra vonatkozó, továbbá a képzés hatékonyságát és munkaerőpiaci relevanciáját hangsúlyozó, a „szolgáltató egyetem” koncepcióval kapcsolatos célkitűzéseihez is.

Kedvezményezett: Kaposvári Egyetem
Elérhetőség: 7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40.
Projekt titkárság: Tarr Viktória Tanügyi épület 306. iroda
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | +36 82 505-800/201

A támogatás mértéke: 90 000 000 Ft.

Támogató:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Honlap: http://www.nfu.hu/

Közreműködő szervezet:
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
1134 Budapest, Váci út 45. „C” épület