KAPOSVÁRI EGYETEM

AKADÁLYMENTES HONLAP

Nyilvánosság

Nehezített a pályakezdés: gyakorlat nélkül alig van esély

2012. április 17.

Nagyon nem könnyű ma pályakezdőnek lenni. Csaknem egybehangzóan ezt állították a Kaposvári Egyetem keddi állásbörzéjére érkező hallgatók.

Számos érvet felsorakoztattak kérdésünkre állításukat igazolandó. Persze mások a problémáik az alap-és mások a mesterképzésben résztvevőknek. Abban azonban egyetértettek: nehéz úgy megfelelni az elvárásoknak, hogy nem volt még munkahelyük, pedig a legtöbb helyen három-öt éves gyakorlatot kérnek az állás betöltéséhez. Az általunk megkérdezett hallgatók ugyanakkor azt is nehézségként említették, hogy a környéken nem igazán van számukra megfelelő ajánlat, pedig a közelben szeretnének dolgozni. Különben az utazásra elmegy a fizetésük jó része

Bővebben: sonline.hu

Zárórendezvény

2012. február 28.

A Kaposvári Egyetem TÁMOP-4.1.1-08/1-2009-0017-es azonosító számú „Diplomás pályakövetési és vezetői információs rendszerek, továbbá a kapcsolódó ALUMNI és egyéb komplex hallgatói humán szolgáltatások rendszereinek kialakítása, fejlesztése a Kaposvári Egyetemen.”című pályázata 2012. február 29-én lezárult. Az intézmény versenyképességének javítása érdekében a projekt keretében különböző hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztések valósultak meg.

Megalakult a hallgatók számára a karrier és pályaorientációs tanácsokat nyújtó Karrier Iroda, melynek keretében különböző a munkavállalást előkészítő tanácsadásokon vehetnek részt hallgatóink. Az iroda munkatársai segítik a tanulmányok alatti munkakeresést is. A projekt további eredménye, hogy a Kaposvári Egyetem kialakította Diplomás Pályakövetési Rendszerét (DPR). A DPR program keretében folyamatos vizsgálatokat folytatnak a végzett hallgatók körében munkaerő-piaci helyzetükkel kapcsolatban. A felmérés célja, hogy a KE visszajelzést kapjon képzései minőségéről.

Elindult a régi diákokat közösséggé formáló ALUMNI program is. A kapcsolatok erősítése érdekében segítséget nyújtunk az öregdiák-találkozók szervezéséhez. Hírleveleinkből értesülhetnek regisztrált tagjaink egyetemünk híreiről, rendezvényeiről.

Továbbá kedvezményes szolgáltatásokkal várjuk a szervezetünkhöz csatlakozó végzetteinket. Az öregdiák közösség építése a Facebook-on is folyamatos, ahol saját profillal jelent meg intézményünk.

A Menedzsment szolgáltatások fejlesztésének célja hogy a felsőoktatási intézményekben korszerű menedzsment módszerek, és ezekhez kapcsolódó informatikai alkalmazások támogassák a vezetői döntéshozatal, illetve az intézményirányítás folyamatait.

A vezetői információs rendszer (a továbbiakban: VIR) kifejlesztésének két fontos célkitűzése az Egyetem vezetőinek és felsővezetőinek pontos, naprakész, könnyen áttekinthető, az egyetem tevékenységi köreinek minél szélesebb körét magába foglaló információkkal való ellátása, a rendszeres és eseti döntéshozatali folyamatok támogatása, illetve a főhatóságok felé történő automatikus és eseti adatszolgáltatási igények kiszolgálása.

Bővebben:Somogyi Hírlap

Átment a campus a vizsgán, egyetemváros marad Kaposvár

2012. január 7.

Nyílt napra várta az érdeklődőket szombaton a Kaposvári Egyetem vezetése. Ezen minél szélesebb körű tájékoztatást igyekeztek nyújtani a leendő hallgatóknak a szeptembertől induló 57 féle képzésről; ajánlották a több mint húsz féle felsőfokú szakképzést, az ugyancsak ennyi fajta alap és nyolc féle mesterképzést.

Bővebben: sonline.hu

Jubileumi kezdés a Kaposvári Egyetemen

2011. szeptember 2.

A Kaposvári Egyetem pénteken tartotta hivatalos tanévnyitóját. A rendezvény egyúttal nyitó eseménye volt annak a rendezvénysorozatnak, amellyel megemlékeznek a kaposvári agrár képzés 50 éves és a Kaposvári Egyetem 10 éves jubileumairól.

Bővebben: sonline.hu

Állás- és szakmai gyakorlati helyek börzéje a Kaposvári Egyetemen

2011. április 14.

A Kaposvári Egyetem Karrier és ALUMNI Projektirodája 2011. ÁPRILIS 12-én 10.00 órától rendezi meg „Koordinációs szolgáltatások fejlesztése” részprojekt keretében álláskereső rendezvényét, ahol állás- és szakmai gyakorlati lehetőségekkel várjuk hallgatóinkat és minden érdeklődőt. Az állásbörzével párhuzamosan szakmai gyakorlati helyek börzéjét is tartunk.

Rendezvényünk számára megnyertük régiónk nagyobb munkáltatóit, így a látogatókat 11 kiállító várja állásajánlatokkal, a melyből hat cég gyakornoki helyeket is kínál.

Bővebben: Somogyi Hírlap

Kenyérre váltható a diplomád? Szép remények az állásbörzén

2011. április 12.

Nagyvállalatok, bankok, civil szervezetek és a munkaügyi központ szakemberei várták a hallgatókat a Kaposvári Egyetem állásbörzéjén.

Állásbörzére várták a fiatal pályakezdőket a Kaposvári Egyetemen kedden. Az állásbörzével párhuzamosan szakmai gyakorlati helyekről is tájékozódhattak az érdeklődők, a régió nagyobb munkáltatói mind felsorakoztak a standokon, 16 kiállító várta ajánlatokkal, új lehetőségekkel az egyetemistákat, hat cég gyakornoki helyeket is kínált.

Bővebben: sonline.hu

Mennyit ér majd a diploma? Campus-túra a munkaerőpiacra

2011. január 29.

Élénk érdeklődés kísérte a Kaposvári Egyetem (KE) szombati nyílt napját. Négy kar és seregnyi lehetőség várja a leendő hallgatókat: az előadás után campus-túrára hívták a résztvevőket.

Bővebben: sonline.hu

Rangos kaposvári campus

2010. november 16.

Az ország harmadik legjobb pedagógus képzése zajlik a Kaposvári Egyetemen. Vetekszik az ELTE képzésével. Az állattenyésztési és a gazdaságtudományi szak is jó eredményt ért el. Összességében a 18. legjobb egyetem a rangsorban. Derül ki a HVG oktatási különszámából.

Bővebben: kapos.hu

Örökös rektor emeritusi cím az egyetemalapítónak

2010. október 27.

Örökös rektor emeritus címet adományozott szerdai szenátusi ülésén a Kaposvári Egyetem Horn Péter akadémikus professzornak, az universitas alapító rektorának.

Bővebben: sonline.hu

Mennyit ér a diplomád? Pályakövetés a piacképes tudásért

2010. október 27.

A Kaposvári Egyetemről kikerülve jó eséllyel találnak maguknak munkát a fiatalok. Többségük másoknak is ajánlaná egykori iskoláját.

A Kaposvári Egyetemen 2007-ben végzett hallgatók csaknem 90 százaléka rendelkezik a végzettsége megszerzése óta folyamatosan munkahellyel. Egyebek között ez derült ki az intézményben uniós támogatással megvalósuló diplomás pályakövetési rendszer segítségével.

Bővebben: sonline.hu

TÁMOP 4.1.1 projekt munkaadóknak tervezett szolgáltatásainak bemutatása

2010. október 26.

A Kaposvári Egyetem új szolgáltatásokat kíván kialakítani végzős és volt hallgatói részére. A projekt egyik stratégiai célja, hogy az intézmény által kibocsátott friss diplomásoknak, a végzettségüknek megfelelő álláslehetőségeket tudjon a jövőben felajánlani, így segítve az elhelyezkedésüket. Ehhez fontos, hogy az intézmény és a régió munkáltatói között megfelelő kontaktus alakuljon ki, amelyet az intézmény és a munkaerő-piac kapcsolatának erősítésével kívánunk elérni, hogy folyamatosan alkalmazkodni tudjunk az új kihívásokhoz és versenyképes, a régiónkban elhelyezkedni tudó diplomásokat bocsássunk ki a munka világába.

Bővebben: Somogyi Hírlap

Mennyit keresnek a diplomás fiatalok?

2010. október 21.

A Kaposvári Egyetem végzett hallgatóinak 80 százaléka dolgozik, és 110-120 ezer forintot visz haza havonta. Az országos átlagnál kevesebbet, ami 135 ezer forint.

Bővebben: kapos.hu

A pedagógusok előbb váltanak

2010. október 21.

A pedagógiai kar hallgatói tudtak leggyorsabban elhelyezkedni záróvizsgájuk után - derül ki abból a felméréséből, amit diplomások között végeztek. Ám közülük sokan el is hagyták a pályát, vagy vállalkozásba vágták a fejszéjüket, esetleg szabadúszóként ténykednek. Volt, hogy a pályakezdők fizetési szintjéhez igazodó, nettó 120-130 ezer forintos jövedelmükkel nem voltak megelégedve.

Bővebben: www.somogytv.hu

Diplomás pályakövetés a Kaposvári Egyetemen

2010. október 21.

A Diplomás Pályakövetési Rendszer (DPR) elsősorban a hallgatókért, a hallgatók érdekében jött létre. A diplomás pályakövetési rendszerek kiemelt célja, hogy a felsőfokú képzések jobban alkalmazkodjanak a munkaerő-piaci igényekhez. A Kaposvári Egyetem stratégiai céljai között szerepel, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztérium elvárásainak megfelelően kiépítse pályakövetési rendszerét. A pályakövetési adatbázisokból olyan információkhoz juthat az Egyetem vezetése, amely segíti az oktatás minőségi és mennyiségi tervezését és a hallgatói szolgáltatások fejlesztését.

Bővebben: Somogyi Hírlap

Diplomán túl - 175 ezres átlagkereset

2010. október 20.

175 280 forint a kaposvári campuson végzettek átlagkeresete -derült ki az intézményi DPR kutatásokból, amely magasabb az országos átlaghoz képest. A Kaposvári Egyetemen végzettek 22 százaléka válaszolt azokra a kérdésekre, amelyek a tanulmányaikat követő elhelyezkedésre kérdezett rá.

Bővebben: kapos.hu

Hallgatóbarát egyetem Kaposváron

2010. október 20.

A Kaposvári Egyetem új vezetésének kezdeményezései a versenyképességet is szolgálják, s segítik hallgatóik tudatos életpálya építését, munkához jutását.

Uniós pályázati pénzből csaknem százmillió forintot fordíthat a megyeszékhely felsőoktatási intézménye hallgatóbarát szolgáltatások kiépítésére.

Prof. Dr. Szávai Ferenc, az Egyetem rekora úgy látja, ezt a forrást célszerű úgy elkölteni, hogy a hallgatók és az egyetem versenyképességét is szolgálja.

Bővebben: Somogyi Hírlap

Diplomásaik útját követik - Százmilliós fejlesztés Kaposváron

2010. március 10.

Újabb fejlesztési program valósulhat meg a Kaposvári Egyetemen -  derült ki azon a keddi sajtótájékoztatón, amelyen az új diplomás pályakövetési és vezetői információs rendszerének kialakítását célzó nyertes pályázatot mutatták be.

Bővebben: Somogyi Hírlap

EU támogatásból valósítja meg a hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztést a Kaposvári Egyetem

2010. március 9.

A bolognai folyamatokkal kapcsolatban, a Kaposvári Egyetemen kialakított új felsőoktatási mechanizmusok minőségi működtetésén túl az Egyetemnek szüksége van a képzések és a munkaerőpiac kapcsolatának javítására és az eddigi kapcsolatok hiányosságainak felszámolására. Az előbbieken túl, az intézmény versenyképességének javításának érdekében az intézményi szolgáltatások további fejlesztése, színvonaluk javítása is szükséges.

Bővebben: Somogyi Hírlap

Hallgatói pályakövetési és vezetői információs rendszer kiépítésére nyert pénzt az egyetem

2010. március 9.

90 millió forint uniós pályázati pénzt nyert a Kaposvári Egyetem hallgatói pályakövetési és vezetői információs rendszer kiépítésére. Babinszky László rektor elmondta: a modern, szolgáltató egyetem fontos feladata a humán szolgáltatások fejlesztése. Mint mondta, a program a hallgatók segítését szolgálja, a munkaerő piacra való bejutást, a későbbiekben pedig a hallgatók pályakövetését, az öregdiák tevékenységet. Ezen kívül a karrier-tanácsadást is, akkor amikor még a hallgatók bent vannak az egyetemen, hogy már ekkor kapjanak olyan információkat, amelyek a munkahely választásában segítséget nyújtanak. A program másik nagy csomagja pedig egy vezetői informatikai rendszer továbbfejlesztése, ami gyakorlatilag az egyetem mindennapi munkáját segítené, a vezetőket online információkkal látná el.

www.n-joyhirek.hu

Minőségi oktatás

2010. március 9.

Modern, dinamikus szolgáltatócentrikus egyetemet alakítanának ki Kaposváron.

Ehhez az intézmény versenyképességének javítására, a minőségi oktatás fejlesztésére van szükség. Ezt segíti a most induló csaknem három éves diplomás pályakövetési program, melyet ma mutattak be a kaposvári campuson.

A Kaposvári Egyetemen 3500-an tanulnak. A campus elvégzése után azonban nincs visszajelzés arról, hogy az itt szerzett diplomával hogyan tudnak az életben boldogulni.

Bővebben: www.somogytv.hu