KAPOSVÁRI EGYETEM

AKADÁLYMENTES HONLAP

Diplomás Pályakövetési Rendszer

A Diplomások Pályakövetési Rendszere olyan módszerek, technikák és gyakorlatok összessége, melyek közvetlen visszacsatolást biztosítanak intézményi és ágazati szinten a képzések hatékonyságáról és biztosítják ezek nyilvánosságát.

A diplomás pályakövető rendszert és az erre épülő intézményi és hallgatói szolgáltatásokat az empirikus kutatások alapozzák meg. A kutatások adaptációja és módszertani/fizikai előkészítése történik meg ebben a részprojektben. A kutatások céljait az alábbiak szerint lehet összefoglalni.

  1. Hallgatói motivációs vizsgálatok elvégzése, amelynek céljai a hallgatók munkaerő-piaci, továbbtanulási motivációinak, képzéssel szembeni elvárásainak, munkaerő-piaci várakozásainak, képzési és elhelyezkedési stratégiájának feltérképezése, valamint a későbbi pályakövetéses vizsgálatok előkészítése.
  2. A végző, illetve végzett hallgatók pályakövetése, amelynek célja a végzettek munkaerő-piaci helyzetének, munkavállalói tapasztalatainak, munkaerő-piaci- elhelyezkedési stratégiájának, a képzés és intézményi szolgáltatások munkaerő-piaci tapasztalatok fényében történő értékelésének és a végzettek továbbképzési motivációinak feltérképezése.
  3. A munkaadók körében végzett vizsgálatok célja, hogy feltárja a Dél – dunántúli régió gazdaságában foglalkoztatott diplomás munkaerővel szembeni foglalkoztatási problémákat és a célcsoportra jellemező foglalkoztatási tényezőket.

DPR informatikai infrastruktúrájának létrehozása

A DPR számára olyan informatikai alkalmazást kell biztosítani, ami lehetővé teszi az adatok integrációját az intézmény tanulmányi, és egyéb elektronikus nyilvántartásához, valamint a TÁMOP 4.1.3. kiemelt program során kidolgozott központi rendszerekhez. A pályázó intézményeknek lehetővé kell tenni a pályakövetés során az online technológiák alkalmazását a lekérdezés során

A kutatási eredmények kommunikálása

A pályakövetési vizsgálatok eredményeit évente rövidített összefoglaló és teljes tanulmány formájában a Kaposvári Egyetem honlapján nyilvánosságra hozzuk. A tanulmány nyomtatott kiadvány (tájékoztató füzet) formájában megjelentetésre kerül, amelyről a jelentkezők, hallgatók, az intézmény érintett szervezeti egységei, valamint a felsőoktatási intézménnyel kapcsolatban álló munkaerő-piaci szereplőket tájékoztatjuk.

További információ kérhető:

Dr. Walter Virág kutatásvezető
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.